Interiérové dveře bílé stále více přitahují pozornost designérů jako důležitý prvek interiéru. Moderní výrobní možnosti umožňují vytvářet širokou škálu modelu s originálním designem, moderním nátěrem a neočekávanými odstíny. Mezitím interiérové dveře bílé zůstávají lídrem na trhu. Jaké jsou výhody a nevýhody jejich instalace?

Výhody a nevýhody bílých dveří v interiéru.

Jako každý interiérový předmět mají i bílé interiérové dveře své výhody a nevýhody.
Mezi výhody takových dveří právem patří následující.
Všestrannost. Módní bílé interiérové dveře dokonale zapadnou do téměř každého stylu interiéru. Kromě toho jsou skvělé pro místnosti s různými účely. Chodba s bílými dveřmi, obývací pokoj, dětský pokojíček, kuchyně nebo koupelna budou vypadat harmonicky a prostorně. Takové modely zůstanou relevantní i po 15 a 20 letech.
Praktičnost. Nebojte se, že bílé interiérové dveře budou neustále špinavé. Ve skutečnosti je prach na bílých dveřích méně viditelný než na tmavých površích. Moderní nátěry a povrchy interiérových dveří navíc usnadňují zbavení se skvrn.
Prostornost. Bílá barva opticky zvětšuje prostor místnosti. Stropy v místnosti s bílými dveřmi se budou zdát vysoké.
Jednoduchost. Světlé odstíny jsou nenápadné. Neunavují oči, neomrzí časem. Naopak dodávají svěžest a pocit pohodlí.

Kombinace s jinými barvami. Bílé odstíny jsou dokonale kombinovány s kontrastními jasnými, tmavými a jemnými pastely.

Pokud jde o „nevýhody“ bílých dveřních panelů v bytě, jsou pouze dva.

Špiní se. Na světlém povrchu bude špína samozřejmě velmi patrná. Ale jak jsme však již dříve zjistili, moderní design dveří doplňují povrchové úpravy, které se snadno čistí.

Monotónní. Tradiční bílé plastové dveře, které jsme zvyklí vídat na klinikách, školách a dalších veřejných místech, vypadají nudně a obyčejně. Do bytových a kancelářských prostor my nabízíme stylové bílé dveře, které lze doplnit různými dekorativními prvky a originálním dveřním kováním.

Připravili jsme pro vás pár inspirujících nápadu: