V dokonale vyzdobeném obývacím pokoji spolu dokonale ladí všechny prvky – barvy stěn, nábytku, textilií, doplňků... Za připomenutí stojí i dveře. Jak vybrat ty nejlepší dveře do obývacího pokoje? Poradíme!

Dveře v obývacím pokoji - důležitý kus vybavení.
Obývací pokoj je bezesporu jednou z nejdůležitějších místností v domě. Má nejen reprezentativní funkci (přijímáme zde hosty), ale je také středobodem životů členů domácnosti. V salonu odpočíváme, trávíme společný čas se svými blízkými, hrajeme si a také pracujeme.

Jako srdci domu a výstavnímu kousku bytu se vyplatí věnovat obývacímu pokoji více času a úsilí k vhodnému uspořádání. Při zařizování obývacího pokoje dbejte na to, aby všechny prvky zařízení tvořily ucelený celek, pokoj poskytoval maximální komfort a byl útulný.

Tohoto efektu můžeme dosáhnout mnoha způsoby - kombinací různých barev, materiálů a textur. Kromě samozřejmých voleb, jako je barva stěn nebo design nábytku, se také vyplatí věnovat pozornost výběru dveří. Vyberte model dveří, který se budou hodit ke stylu místnosti a doplní její uspořádání.

Dobře zvolené dveře mohou ozdobit interiér a zdůraznit jeho charakter a styl. Požádali jsme specialisty ERKADO (polského výrobce dveří) o radu, jaké dveře do showroomu vybrat.


Jaké dveře do obývacího pokoje vybrat? Přehled nejzajímavějších řešení.

Jednou z nejuniverzálnějších a nejbezpečnějších možností pro obývací pokoj jsou bílé dveře. Výhodou bílé barvy je její univerzálnost, neutralita a velké možnosti aranže. Bílé dveře můžeme snadno kombinovat s různými barvami nebo styly.

V nabídce ERKADO jsou různé odstíny bílých dýh, ale i lakované modely s dokonale hladkým povrchem. Mezi lakované modely patří plné klasické dveře (například Nemézie), ale i dveře zdobené efektním frézováním, které bude samo o sobě originální ozdobou obývacího pokoje.

Pokud zvolíme minimalistické plné dveře (jako výše zmíněné lakované Nemézie), můžete jim dodat charakter a výraznost volbou dekoračních panelů ERKADO. Široká škála barev lamel vám umožní personalizovat je v souladu s celkovým designem interiéru.

Panely ERKADO namontované na stěně mají nejen dekorativní funkci, ale také zútulní interiér a zlepší jeho akustiku! Jejich instalace je velmi jednoduchá – lamely lze připevnit na stěnu pomocí montážní lišty nebo pomocí speciálních adaptérů.

Dalším zajímavým způsobem, jak ozdobit dveře obývacího pokoje, jsou intarzie (dekorativní vložky v jedné rovině s povrchem dveří). Intarzie ERKADO jsou dostupné ve čtyřech barevných provedeních: broušená zlatá, dub, broušená ocel a černá.

Vynikajícím příkladem využití potenciálu intarzie jsou dveře Altamura. Dvě horizontální linie intarzií oživují a vnášejí do aranžmá náznak dynamiky. Ještě zajímavější efekt získáme, když tento model obklopíme barevně kontrastní obložkou!

Dveře v obývacím pokoji nemusí být plné – v dnešní době jsou velmi oblíbené i modely s prosklením. Prosklené dveře dodávají interiéru lehkost a prosvětlují chodbu. Zajímavým příkladem skleněných dveří z nabídky ERKADO je Miskant, např. v bílém provedení s ozdobným černou linkou a černým kováním. Bílé dveře s velkým prosklením a zlatými dekoracemi budou vypadat skvěle v elegantních salonech klasického nebo glamour stylu, s černými kontrastními podhledy zapadnou do moderního, skandinávského nebo industriálního stylu.

Interiéry jsou již několik let silně inspirovány antickými styly, zejména dekorativním stylem art deco, populárním ve 20. a 30. letech 20. století. Příznivce tohoto stylu jistě potěší, že značka ERKADO představila nový model dveří, inspirovaný art decem. Dveře Orchidea jsou dostupné v bílé nebo černé barvě. Jejich charakteristickým znakem je velké prosklení s dekorativním uspořádáním linek ve zlaté nebo černé barvě. Tyto bílé dveře s kontrastními zlatými dekoracemi vypadají obzvlášť dobře. Spolu s dalšími prvky inspirovanými stylem art deco vytvoří jedinečnou kompozici!