Obývací pokoj je hned vedle kuchyně srdcem každého domu a bytu. Je to místo, kde nejraději tráví čas nejen členové domácnosti, ale i hosté. Každý hostitel chce, aby se v něm hosté cítili pohodlně a útulně. Co můžeme udělat pro to, aby byl obývací pokoj ještě útulnější? Naším nápadem je vyměnit dveře. Proč? Přečtěte si článek s praktickými tipy a doporučeními.

Obývací pokoj – místo, které spojuje.

Zde společně jíme, sledujeme náš oblíbený seriál a rodinné pořady, hrajeme deskové hry, odpočíváme po náročném dni, pořádáme večírky a trávíme čas společně. Je to místo, kde může celá rodina fungovat společně a cítit se skvěle. O to důležitější je uspořádání obývacího pokoje, který by měl být prostorem pro relaxaci. Toho lze dosáhnout každým prvkem, od podlahy až po barvu stěn, nábytku a doplňků. Je však třeba pamatovat na dveře. Budete překvapeni, jak moc dokážou svými barvami, vzory a materiály změnit jako mávnutím kouzelného proutku atmosféru obývacího pokoje.


Dveře do příjemného interiéru.

Když přemýšlíte o nových dveřích, dobře se rozhlédněte po obývacím pokoji. Jaké barvy a textury v něm převládají? Dokážete definovat styl, ve kterém je tato místnost zařízena, nebo je to spíše směs různých nápadů, tedy tzv. eklektický styl? Velmi důležité je také provedení oken. Dveře by měly korespondovat s prvky obývacího pokoje, doplňovat interiér a zároveň ho zútulňovat. A když jde o něco, co je spojeno s teplem, přírodou a domácím krbem, napadá mě jediné: barva dřeva.

Chcete-li vidět, jaká lze využít různá a zajímavá řešení, podívejte se na nabídku výrobce dveří ERKADO, který má široký sortiment dýhovaných dveří včetně přírodních odstínů dřeva. Je to skvělý způsob, jak rychle změnit charakter interiéru. Mezi návrhy najdete dva nové dekory: přírodní prémiový dub a přírodní prémiový příčný dub.


Jaký model dveří je nejlepší pro zútulnění obývacího pokoje?

Značka ERKADO nabízí stylové a dekorativní dýhované dveře, které zaujmou zejména zajímavými doplňky do obývacího pokoje. Příklady?

Model Baldur 3 je velmi moderní řešení. Jde o kombinaci barvy dřeva a černé, tedy prémiové přírodní dubové dýhy a černých doplňků. Dveře působí elegantně a designově čistě. Černé kování zde dodává charakter. Díky možnosti libovolného barevného výběru dveří, obložky a prosklení získáte možnost uspořádat dveře jedinečným způsobem, který ladí s interiérem. Naproti tomu model Epimedium 1 (barva dub st cpl) má krásné, vertikální prosklení, které jim dodává štíhlost a lehkost. Dovnitř propustí měkké světlo.

Interiérové dveře Epimedium 1 - Dub ST CPL
Autor: ERKADO
Epimedium 1 - Dub ST CPL, klika Cube v broušeném chromu se čtvercovou rozetou.


Model Frézie 3 v barvě přírodního dřeva má velké průhledné prosklení, které umožní prosvětlit příliš tmavou místnost a opticky zvětší prostor.

Interiérové dveře Frézie 3 - Dub ST CPL
Autor: ERKADO
Frézie 3 - Dub ST CPL, klika Cube v broušeném chromu se čtvercovou rozetou.


Model Nemézie 14, novinka v katalogu ERKADO. Dveře s ozdobným frézováním. U tohoto modelu bude zlatá klika dokonalým a stylovým završením designu. Zlaté doplňky stejně jako barva dřeva interiér dobře zútulní a dodají mu noblesu.

Interiérové dveře Nemézie 14 - Dub PREMIUM
Autor: ERKADO
Nemézie 14 - Dub PREMIUM, klika Bella Slim, lesklá mosaz, s kulatou rozetou.


Snadné rozdělení prostoru díky dveřím

Jak to udělat? Vsaďte na systém posuvných dveří! Skvěle se hodí jak do interiérů malých bytů, tak i do velkých rodinných domů, kde je obývací pokoj obvykle velmi velkým prostorem.

Systém posuvných dveří LOFT v prémiové barvě ořech
Autor: ERKADO
Systém posuvných dveří LOFT v prémiové barvě ořech.


Každý si najde něco pro sebe.

V nabídce výrobce ERKADO je velký výběr zajímavých modelů, které díky různým dekoracím zapadnou do jakéhokoli charakteru interiéru - nebo naopak mu dodají nový vzhled! Možná vsadíte na velké prosklení, zrcadlo nebo třeba jen jemné drážky a elegantní kování? Přesvědčte se sami, jak moc je tento jeden prvek dokáže změnit.


Nebo snad přírodní dřevo?

Hodně jsme mluvili o dýhovaných dveřích, ale v katalogu ERKADO jsou i vnitřní dřevěné dveře. Jsou dostatečně univerzální, aby se hodily do jakéhokoli stylu. Dodávají nejen útulnost, ale i eleganci. Příklady takových modelů zahrnují: Baldur, Miskant, Turan, Milda, Anubis, Sylena a křídlo Loft. V jejich případě je možné provést objednávku v atypickém rozměru.

Interiérové dveře Loft 1 - Dub Natur Premium
Autor: ERKADO
Interiérové dveře Loft 1 - Dub Natur Premium, klika Bella Slim, lesklý chrom.


Bez ohledu na to, zda se váš obývací pokoj již nese v teplých tónech, nebo se teprve chystáte dodat interiéru útulnější ráz, dobrou volbou budou dřevěné interiérové ​​dveře nebo dýhované dveře.