Otevření dveří do interiéru ve stylu glamour je jako přenést se do krajiny, ve které se rozprostírají červené koberce, září diamanty a světelné paprsky se odráží od zlatých svícnů. Svět glamour je elegantní, luxusní a velmi stylový. Glamour pokoje se blyští, září a přitahují vytříbenou elegancí.

Glamour ložnice - čím vyniká?

V ložnici ve stylu glamour přitahuje nejvíce pozornost především postel. Impozantní čelo postele oznamuje, že tu hraje první housle. Čelo postele by mělo být velurové nebo saténové a zdobené prošíváním a u nohou postele by měla být čalouněná lavice. Saténové nebo hedvábné povlečení harmonicky ladí se závěsy ze saténu nebo atlasu a pod nohama se rozprostírá měkký koberec. Důležitým prvkem glamour ložnice je lakovaný toaletní stolek s oválným zrcadlem a taburet na ohýbaných nožkách. Glamour styl v ložnici jako žádný jiný, dobře koresponduje s pohodlnou lenoškou, čalouněnými křesly typu „ušák“ nebo skořepinovými křesly s konzolami ze skla nebo průhledného plastu.

Moderní glamour ložnice se nevyhýbá předmětům z různých období. Vkusný, elegantní vintage nábytek lze s úspěchem najít vedle lakovaného nábytku zdobeného zlatem. Nóbl tkaniny harmonicky doplňují pokoj měkkými přehozy a četnými polštáři. Glamour ložnice - i když na první pohled trochu chladná a odrazující – je útulná, pohodlná a příjemná a navozuje naprosto dokonalou relaxaci.

Viz také:   Skandinávský styl v interiérech. Zamilujte se do útulného minimalismu!


Barvy v ložnici v glamour stylu.

Glamour má rád výrazné kombinace a nevyhýbá se ani extravaganci. Odvážnější barevné nápady by však měly být realizovány v jiné místnosti (např. obývacím pokoji) a v ložnici - vzhledem ke své roli a charakteru – je vhodné zvolit barvy tlumenější. Mezi příznivci jednobarevného aranžmá, je oblíbená zcela bílá glamour ložnice se stříbrnými nebo zlatými akcenty v podobě zářivých doplňků. Světlá glamour ložnice vypadá úžasně v šedé a béžové, jež lze šikovně doplnit pastelovými barvami včetně růžové.

Na protipólu výše uvedených barevných kombinací leží tmavá glamour ložnice, kterou si vybírají lidé, kteří mají rádi velmi výrazné interiéry a kteří považují černou nebo tmavě modrou za dokonalé pozadí pro zlaté, stříbrné a skleněné předměty. K tmavému interiéru - na základě kontrastu - se bude dobře hodit bílá, smaragdově zelená, červená v rubínovém odstínu, fialová, tyrkysová a výrazná růžová. To jsou také oblíbené glamour barvy.


Glamour styl ložnice – osvětlení a dekorace.

Zrcadla, plastiky, svícny, figurky, foto rámečky, šperkovnice, křišťálové vázy - vkusné doplňky ve stylu glamour, jsou důležitým stylovým prvkem ložnice zařízené v tomto duchu. Při jejich výběru by jste se však měli držet na uzdě. Je snadné nechat se strhnout okouzlujícím leskem, ale mezi interiérem elegantním a kýčovitým je jen tenká hranice, kterou lze snadno překročit. Glamour doplňky do ložnice mohou poutat pozornost svým třpytem a zdobením, ale neměly by být příliš dotěrné a bít do očí.

Světlá ložnice zahalená do okouzlující záře je také výsledkem správného osvětlení. Na centrální místo zavěste dekorativní lustr nebo lampu s velkým množstvím krystalů, které se budou třpytit a účinně rozptylovat světlo. Menší glamour lampa by měla stát také na nočním stolku a větší na podlaze poblíž křesla nebo lenošky. Skleněná nebo chromovaná lampa bude nejlepší volbou. Glamour osvětlení tvoří neocenitelné duo se zrcadly, kterých je v ložnici glamour mnoho. Navíc ve světle, které se od nich odráží, vyniká lesklý nábytek a doplňky s leskem.


Jaké zvolit ideální glamour dveře do ložnice?

Bílé nebo černé, jednolité nebo s prosklením, hladké nebo zdobnější - jaké by měly být dveře ve stylu glamour? Nesmí být příliš zdobné, aby nezvyšovaly počet předmětů s dekorativním charakterem a zároveň nesmí být příliš decentní, aby nezanikly v množství glamour prvků. Navrhujeme střední cestu - dveřní křídla s charakterem, která diskrétně zapadají do stylizace glamour. Do ložnice s dominující bílou nebo se světlými zemitými tóny navrhujeme glamour bílé dveře. Dveře Laurentie 2 s černou klikou implementují princip kontrastu, který má tento styl rád a malé prosklení je jeho drobnou dekorací. Model Nemézie 6 působí více tradičně a jeho zlaté kování je tím, co glamour ložnice přijme s otevřenou náručí. Dveře Sylena 6 a Milda 1 jsou ideální interiérové glamour dveře do ložnice v moderním provedení. Delikátní zdobení je to, co jim dodává charakter a je společným jmenovatelem zbývajících forem glamour interiéru. Chcete-li do své ložnice přidat ještě více skla, světla a lesku - zvolte dveře Fragi 5 s velkou tabulí čirého skla. Do tmavé ložnice máme dveře glamour v odpovídající barvě - o něco dekorativnější Orchidea 4 a klasické provedení Juka 8 v černém ST CPL.