Interiérové dveře a obložkové zárubně z HDF

Nové technologie a materiály nás obklopují ze všech stran. Kovové nebo plastové interiérové dveře určitě nikoho neoslní. HDF je novým oblíbeným ekologicky šetrným materiálem, který dovoluje realizovat i ty nejsmělejší myšlenky designéra. Interiérové dveře vyrobené z HDF jsou lehké, krásné a elegantní.



ARALIE 2 dekor kůra bílá PREMIUM


Na základě provedených výzkumů získali průmyslníci materiál s neobvyklými vlastnostmi. Zkratka HDF pochází z prvních písmen anglického názvu HDF (High Density Fiberboard), což v překladu znamená střednětvrdá dřevovláknitá deska. Spojovacím materiálem je lignin, látka, která se uvolňuje při ohřevu dřeva. Přirozený přírodní spojovací materiál umožnil vyrobit ekologicky šetrné výrobky bez fenolu a epoxidových pryskyřic.

Další nespornou předností HDF jsou její vysoké mechanické vlastnosti, jež předstihují pravé dřevo. Dřevovláknitá deska úspěšně odolává hmyzu. Vysoká odolnost vůči vlhku a odolnost vůči plísním umožňuje použít desku v prostředí s vysokou vlhkostí. Hygienicky a zdravotně nezávadná střednětvrdá dřevovláknitá deska se snadno opracovává.

Interiérové dveře a obložkové zárubně z HDF jsou v porovnání s obdobným výrobkem ze dřeva alternativou, která je přibližně o 40% levnější. Nicméně spojení tohoto materiálu s pravým dřevem umožňuje vytvářet výrobky s vysokými užitnými vlastnostmi.